Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε. Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από το σχοινόπρασο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να θωρακιστεί.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε το ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και να γίνει al dente.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι. Ανακατεύουμε και πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας για να πέσει ο όγκος και να χάσει όλη την υγρασία του. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 ml νερό, χυμό από 2 λεμόνια και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με κομμάτια κατσικίσιο τυρί.